Nette lagar till Sjömansbiff
Härligt god mat som man blir så där "Gammaldagsmätt"
och hur gör man då ? det är lätt som en enkel ! kolla här.Sjömansbiff
Vi fick tag på billig lövbiff man kan ta vilket nötkött man tycker egentligen hel stek, t ex fransyska
Bara man skär det tunt.Det ska koka i 1 1/2 timme så det blir mört .
Bryn skivorna på båda sidor i het stekpanna med smör. Det räcker med 1/2 min på varje sida
Skölj ur stekpannan med lite öl eller vatten.
Strimla lökarna och stek dem på medelgod värme i en stekpanna med smör tills de får lite färg
Skala och skiva potatisarna tunt.
Varva potatis, brynt lök, brynta köttbitar, lagerblad salt och peppar i en gryta. Det ska vara potatis underst och överst. Tillsätt köttbuljongtärning samt lite öl och vatten i grytan och koka under lock ca 1 1/2 tim på låg värme,
Tänk om skolköken kunde bläddra lite mera i dom äldre kokböckerna.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar