söndag 13 mars 2016

Tänk om skolköken kunde bläddra lite mera i dom äldre kokböckerna.

Nette lagar till Sjömansbiff

Härligt god mat som man blir så där "Gammaldagsmätt"

och hur gör man då ? det är lätt som en enkel ! kolla här.
Sjömansbiff

Vi fick tag på billig lövbiff  man kan ta vilket nötkött man tycker egentligen  hel stek, t ex fransyska
Bara man skär det tunt.Det ska koka i 1 1/2 timme så det blir mört .

Bryn skivorna på båda sidor i het stekpanna med smör. Det räcker med 1/2 min på varje sida
Skölj ur stekpannan med lite öl eller vatten.




 Strimla lökarna och stek dem på medelgod värme i en stekpanna med smör tills de får lite färg

Skala och skiva potatisarna tunt.

Varva potatis, brynt lök, brynta köttbitar, lagerblad salt och peppar i en gryta. Det ska vara potatis underst och överst. Tillsätt köttbuljongtärning samt lite öl och vatten  i grytan och koka under lock ca 1 1/2 tim på låg värme,

Tänk om skolköken kunde bläddra lite mera i dom äldre kokböckerna.
  

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Sagan om ringen utställning

Ä r det långt kvar? frågade Bilbo , morgon dimman hade lättat och björnravinen låg långt bakom dem. Vi är framme nu viskade Frodo, Titta ser...