lördag 4 november 2017

Cornflakes friterad kyckling

Så gott !
Vi mumsar på Friterad cornflakes kyckling Coleslaw och vita bönor i kväll.

Hur man gör Friterad Kyckling på mitt vis.
Koka  bröst och andra bitar av  kycklingen i vatten och kycklingbuljong och låt kallna,
Dra av  skinn och skär dom i mindre bitar,
Rulla  i mjölblandningen som består av :
Vetemjöl,bakpulver,grill-krydda,salt,peppar och lite  "salladskrydda" (det är för att få den rätta KFC smaken)
 
Kryddor och mjöl panering av kall färdig kokt kyckling


Doppa bitarna sedan i vispade ägg, och rulla dom i grovt krossat osötat cornflakes med lite brödsmulor
Det andra ägg och cornflakes paneringen
Till fritering behöver man egentligen ingen dyr frityrmaskin. Man kan använda en enkel kastrull att fritera i.
Eftersom kycklingen är färdig så ska man bara fritera dom tills bitarna blir gyllenbruna-

Fritering i majsolja
Lägg i dom när oljan är varm,
Friterar man i kastrull är bröd testet ett alternativ till termometer. Man provar med att lägga en liten brödbit i oljan. Blir den snabbt gyllenbrun är oljan lagom het. När oljan värms "knäpper" den. Det är vatten som avdunstar när temperaturen stiger mot 100 grader.
Sedan tar det någon minut innan oljan är vid runt 180 grader.men var försiktig.
Serverar ris till ,det är gott

En sötsur-sås är lätt att göra till

1dl Farin socker,
1 matsked majsmjöl.
½ dl rödvinsvinäger.
½ dl annanas juice.
1 kryddmått ingefära..
1 kryddmått kryddpeppar.
1 vitlöks klyfta.
1 msk soja.
lite cayennepeppar.
låt allt sjuda i 3-4 min medan du rör hela tiden,
En sötsur-sås. Ananas juice,farin socker,vinäger,kryddpeppar,ingefära soja, vitlök
Kom och ät

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Sagan om ringen utställning

Ä r det långt kvar? frågade Bilbo , morgon dimman hade lättat och björnravinen låg långt bakom dem. Vi är framme nu viskade Frodo, Titta ser...