Vi mumsar på Friterad cornflakes kyckling Coleslaw och vita bönor i kväll.
Hur man gör Friterad Kyckling på mitt vis.
Koka bröst och andra bitar av kycklingen i vatten och kycklingbuljong och låt kallna,
Dra av skinn och skär dom i mindre bitar,
Rulla i mjölblandningen som består av :
Vetemjöl,bakpulver,grill-krydda,salt,peppar och lite "salladskrydda" (det är för att få den rätta KFC smaken)
Kryddor och mjöl panering av kall färdig kokt kyckling |
Det andra ägg och cornflakes paneringen |
Eftersom kycklingen är färdig så ska man bara fritera dom tills bitarna blir gyllenbruna-
Fritering i majsolja |
Friterar man i kastrull är bröd testet ett alternativ till termometer. Man provar med att lägga en liten brödbit i oljan. Blir den snabbt gyllenbrun är oljan lagom het. När oljan värms "knäpper" den. Det är vatten som avdunstar när temperaturen stiger mot 100 grader.
Sedan tar det någon minut innan oljan är vid runt 180 grader.men var försiktig.
Serverar ris till ,det är gott En sötsur-sås är lätt att göra till 1dl Farin socker, 1 matsked majsmjöl. ½ dl rödvinsvinäger. ½ dl annanas juice. 1 kryddmått ingefära.. 1 kryddmått kryddpeppar. 1 vitlöks klyfta. 1 msk soja. lite cayennepeppar. låt allt sjuda i 3-4 min medan du rör hela tiden, Kom och ät |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar